Sposób przygotowania

Paprykę umyć, przekroić na pół, pozbawić nasion, pokroić na małe kawałki. Paprykę z cukrem udusić na patelni.

Z dobrze sparzonych cytryn zetrzeć skórkę i dodać pod koniec duszenia do papryki. Z cytryn wycisnąć sok i również dodać go do papryki. Dodać sól.

Kiedy przecier będzie dostatecznie gęsty przelać do słoiczków, zakręcić. Pasteryzować ok. 15 min. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    z jakimi daniami smakuje najlepiej?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    muszę wypróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ibag24

    warto go zrobić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !