Sposób przygotowania

Margarynę rozpuszczamy i dodajemy cukier który musi się rozpuścić, następnie odstawiamy do ostygnięcia.

Resztę składników dodajemy do miski wraz z ostygnięta margaryną z cukrem i porządnie energicznie mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Następnie przykrywamy ściereczką i odstawiamy w cieplutkie miejsce na około 20-30min , do wyrośnięcia.
Gdy ciasto będzie dotykało ściereczki to znaczy że wystarczająco dużo urosło.
Następnie formujemy kuleczki i układamy je na posypanym blacie mąką do podrośnięcia, gdy podrosną smażymy na rozgrzanym smalcu (głębokim).

Gdy pączki się nam usmażą nadziewamy je marmoladą truskawkową.
Ja używam do tego specjalnej nadziewarki do pączków,

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !