Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki z serem białym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól 2 szczypty
ser biały 1\\3 kostki
drożdże 1 opakowanie
mąka pszenna 400 g
cukier 50 g
mleko 1 szklanka
margaryna 0,5 kostki
jajko 2 sztuki
olej roślinny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki z serem białym

Do miski przesiewamy mąkę przez sitko następnie dodajemy sól, ser biały , drożdże, cukier, mleko,margarynę,jajka oraz olej.
I wszystko dokładnie mieszamy żeby powstała nam jednolita konsystencja.

Odstawiamy to w ciepłe miejsce na około 30min, przykrywając ściereczką.

Gdy ciasto nam urośnie formujemy kuleczki i układamy je w odstępach od siebie aby się nie posklejały gdy będą rosnąć, układamy je na podsypanym blacie mąką.

Gdy tylko nam pączusie podrosną możemy smażyć je na głębokim oleju lub smalcu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 02.03.2012 09:35
Rewelacja
agnieszkalider 02.03.2012 09:35
Rewelacja
Małgorzata106 05.09.2011 13:52
super
misia53 25.05.2011 12:28
Mam pytanko .....ile drożdzy trzeba ...? opakowania sa 10 dkg a to zbyt dużo na 40 dkg mąki.....
aga130982 04.05.2011 11:32
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak