Sposób przygotowania

Margarynę rozpuszczamy w rondelku i odstawiamy do ostygnięcia .

Mąkę przesiewamy przez sitko do miski a następnie kruszymy drożdże , wbijamy jajka , wlewamy mleko, sypiemy sól i cukier.
Gdy margaryna nam ostygnie także dodajemy do ciasta.

Wszystko bardzo dokładnie mieszamy.
Przykrywamy ściereczką i czekamy aż urośnie (ostawiamy w ciepłe miejsce). Około 20min.

Gdy ciasto nam urośnie formujemy kuleczki lub od razu wrzucamy na gorący olej lub gorący smalec. (Oczywiście głęboki).

A jeżeli formujemy to układamy pączusie na podsypanym blacie stołu lub stolnicy mąka i czekamy aż podrosną.


Gdy już usmażymy nasze pączusie i ostygną troszkę posypujemy je cukrem pudrem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !