Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki bez nadzienia z cukrem pudrem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 400 g
drożdże 1 opakowanie
jajko 3 sztuki
margaryna 0,5 kostki
mleko 1 szklanka
cukier 100 g
sól szczypta
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki bez nadzienia z cukrem pudrem

Margarynę rozpuszczamy w rondelku i odstawiamy do ostygnięcia .

Mąkę przesiewamy przez sitko do miski a następnie kruszymy drożdże , wbijamy jajka , wlewamy mleko, sypiemy sól i cukier.
Gdy margaryna nam ostygnie także dodajemy do ciasta.

Wszystko bardzo dokładnie mieszamy.
Przykrywamy ściereczką i czekamy aż urośnie (ostawiamy w ciepłe miejsce). Około 20min.

Gdy ciasto nam urośnie formujemy kuleczki lub od razu wrzucamy na gorący olej lub gorący smalec. (Oczywiście głęboki).

A jeżeli formujemy to układamy pączusie na podsypanym blacie stołu lub stolnicy mąka i czekamy aż podrosną.


Gdy już usmażymy nasze pączusie i ostygną troszkę posypujemy je cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak