Sposób przygotowania

Każdy bierze tyle pprzypraw ile mu odpowida. Ja biorę wszystkich po łyżce, tylko soli mniej, szczype. Wszystkie przyprawy mieszamy,obruszamy nimi mięso pokrojone na małe kawałki. Odstawiamy na poł godziny. Po tym mięso jeszcze obruszamy mąką.
W tym czasie w mleku rozupuszczamy miód do końca. Na patelni rozgrzewamy oliwę lub olej i smażymy dorbno posiekany czosnek. Gdy się zarumieni możemy go wyjąć.
Podsmar=żamy filety ze wszystkich stron, gdy będą zarumienione, wlewamy mleko i kładzie przykrywkę. Smażymy ok. 20 minut lub do wyparowania mleka

P.S Czasami trzeba odkrywać nakrywkę, gdyż mleko jest zdolne do wykipienia. Należy też od czasu do czasu przewracać mięso, by nie przylepiło się do dna patelni.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !