Sposób przygotowania

Pomarańcze dokładnie obieramy ze skóry,następnie wykrawamy nożem cząsteczki miąższu i wkładamy je do likieru pomarańczowego.Rozbijamy jajka,oddzielając żółtka od białek.Twaróg,żółtka,cukier i cukier waniliowy,rum i sok z cytryny ucieramy na gładką masę.Następnie dodajemy ubita na sztywno pianę z białek.Do wysmarowanej masłem formy wlewamy krem twarogowy i rozkładamy na nim kawałeczki pomarańczy,w środku czerwone,a wokół pomarańczowe.Na koniec posypujemy deser posiekanymi orzechami i wstawiamy na 20 minut do piekarnika ,temperatura 200 stopni.Kiedy twaróg stężeje,wyjmujemy deser z piekarnika,schładzamy i dekorujemy listkami mięty.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczny deser
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    musi byc pyszny deser,warto spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    bardzo ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !