Sposób przygotowania

łososia wypatroszyć,oczyścić,wyfiletować i opłukać ,posolić,ułożyć w brytfance wyłożonej folią aluminiową posmarowaną olejem,,polać po wierzchu stopionym masłem i wstawić do piekarnika,piec około 20 min,rodzynki ,migdały sparzyć i pokroić,ananasa pokroić w kostkę,miód rozpuścić na patelni,dodać masło i mąkę,wymieszać i zarumienić,dodać 2 szklanki rosołu,zamieszać,następnie dodać rodzynki,migdały ,ananasa i wszystko zagotować,sok z połowy cytryny dodać do sosu,rybę zalać gorącym ,gęstym sosem i zapiec 7 minut,wyjąc na półmisek i podać rybę udekorowaną plasterkami cytryny i natką pietruszki

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    moj ulubiony

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !