Sposób przygotowania

Schłodzone masło siekamy z mąką, cukrem i szczyptą soli, wbijamy jajko i szybko zagniatamy jednolite ciasto a następnie wstawiamy je do lodówki na godzinę.

Foremki do tartinek wylepiamy cienką warstwą ciasta i pieczemy ok 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C. Odstawiamy do ostygnięcia.

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej ( najlepiej dodać łyżkę lub dwie kremówki abu uzyskać gładszą konsystencję).

Smietanę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy rozpuszczoną lekko ostudzoną ale nadal płynną czekoladę a następnie mieszamy do momentu uzyskania jednolitego kremu.

Kremem napełniamy każdą babeczkę i posypujemy żurawiną.

Najlepiej schłodzić je w lodówce aby krem zgęstniał.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !