Sposób przygotowania

Sałatę oczyść z uszkodzonych liści. Opłucz, dobrze osącz i pokrój w paski. Przebierz truskawki, opłucz, osącz, pokrój na ćwiartki. Rozetnij awokado na połówki, usuń pestkę. Delikatnie obierz połówki ze skórki, a miąższ pokrój w plastry, natychmiast skrop sokiem z cytryny.
Pieczarki oczyść, pokrój w cieniutkie plasterki. Chili rozetnij wzdłuż, usuń nasionka, strączek posiekaj.
Wymieszaj wszystkie przygotowane składniki sałatki, umieść w salaterce.
Przygotuj sos: ocet ucieraj z cukrem i solą aż się rozpuszczą. Dolej olej, wymieszaj i ewentualnie ponownie dopraw. Sosem skrop sałatkę. Posyp płatkami parmezanu i od razu podawaj.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !