Sposób przygotowania

Cukru zwykłego może być nawet mnie troszkę niż cała szklanka.
Jabłka zszatkować i zasypać 1 szkl. cukru, wymieszać, gdy wyjdzie sok dodać mąkę krupczatkę i orzechy. Ubić jajka z resztą cukru (1/2 szkl.). Dodać mąkę, zwykłą sodę i proszek (jak na biszkopt), gdy będzie ubita dodać do jabłek, lekko wymieszać. Po upieczeniu przekroić na połowy. Do środka ubić biszkopt z 4 jajek.
Masa: 4 jaja, 1,5 szkl. cukru, 2 kostki masła, kawa cappuccino orzechowa na 10 porcji zaparzona w małej ilości wody.
Jaja bić na parze z cukrem, po wystudzeniu połączyć z utartym masłem, dodawać po trochę kawy (kawę można dodać do zaparzonych jaj).

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Podobne ciasto jadłam ostatnio u koleżanki. Na pewno wypróbuję ten przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !