Sposób przygotowania

Dojrżałe truskawki przebrać, dokładnie je opłukać, przełożyć na sitko- osączyć.
Kiedy truskawki będą suche oberwać z nich szypułki,truskawki przełozyć do niezbyt głębokiego rondla.
Truskawki zasypać cukrem i odsatwić na ok 30 min.
Owoce gotować na małym ogniu mieszająć od czasu do czasu aż masa zrobi się gęsta.Gorący dżem przełożyć do wcześniej przygotowanych słoiczków.słoik dobrze zakręcić.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    W takim dżemie czuć prawdziwe truskawki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Pyszny jest taki dżem ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !