Sposób przygotowania

Pierś nacinamy wzdłuż,prawie do końca.Naciętą pierś rozpłaszczamy na desce i wewnętrzną częścią dłoni uderzamy w mięso,aby je wyrównać.Z masła i przeciśniętego czosnku robimy masę,którą smarujemy po jednej stronie pierś.Nakładamy następnie na wierzch dwa plastry szynki parmeńskiej i zawijamy całość w roladę.Spinamy wykałaczkami.Oprószamy solą i pieprzem.Oprószamy mąką i smażymy na maśle ,aż roladka się zrumieni.Następnie podlewamy wodą bądź rosołem i dusimy pod przykryciem,aż mięso zmięknie.Podajemy posypany świeżym estragonem z ziemniakami i sałatką z pomidorów.Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Drób z szynką parmeńską - pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wspaniałe połączenie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !