Sposób przygotowania

Filety należy umyć,osuszyć,delikatnie skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą i pieprzem.Natkę,koperek,szczypiorek drobno posiekać i rozłożyć dość grubą warstwę na każdym filecie ryby.Każdy filet należy ciasno zwinąć i spiąć wykałaczkami.Cebulę dymkę umyć,pokroić w krążki.Pomidory umyć i pokroić na kawałki.Na głębokiej patelni rozgrzać masło włożyć pomidory i cebulę,dusić przez kilka minut,Następnie zalać je bulionem i chwilę gotować.Doprawić solą i pieprzem.Cztery żaroodporne foremki lekko natłuścić i rozłożyć w nich porcję pomidorów z cebulką.Na wierzchu rozłożyć po trzy roladki i piec około 8 minut w temperaturze 180 stopni.Przed podaniem udekorować limonką.Podawać z brązowym ryżem.Smacznego!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !