Sposób przygotowania

Ciasto
Białka ubijamy z cukrem na sztywną bezę ,następnie dodajemy żółtka i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia,delikatnie mieszamy .Dzielimy na trzy części ,do jednej dodajemy kakao,do drugiej mak i do trzeciej wiórki kokosowe.Ciasto wylewamy pasami do formy i pieczemy w temp.180 około 30 min.

Krem
Budyń gotujemy na mleku i zimny ucieramy z masłem na gładki krem ,kiedy krem jest gotowy dodajemy drobno pokrojone cukierki i delikatnie mieszamy .

Zimne ciasto dzielimy na dwa blaty ,dolny smarujemy dżemem i na krem wykładamy cały dżem ,przykrywamy drugim blatem (tylko przekręcamy ciasto tak aby dół był inny ,a góra inna).
Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem,polewamy ciasto i układamy na wierzchu draże (możemy ciasto też posypać wiórkami i makiem).

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Uwielbiam słodkości pod każdą postacią, a Twoja propozycja wygląda przepysznie:)
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    wygląda pysznie
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    to ciasto musi być pyszne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !