Sposób przygotowania

1. Kapustę poszatkuj. Zalej w rondlu zimną wodą, gotuj do miękkości.
2. Boczek pokrój w drobną kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Boczek podsmaż na patelni. Dodaj cebulę, zeszklij. Wsyp mąkę, połącz,zasmaż. Przełóż do kapusty, dodaj ziele angielskie i listki laurowe, przypraw sola, piprzem i cukrem. Chwilę pogotuj.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszna,też robię ale bez boczku i mąki,dodaję olej
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    ciekawa nazwa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    fajna nazwa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !