Sposób przygotowania

Z białek ubijamy pianę , masło ucieramy na gładką masę , wtedy dodajemy cukry , szczyptę soli, oraz żółtka .Czekoladę drobno posiekać i odstawić , a z mąki, proszku, kakao przesiać dodać rum i tłuszcz, na koniec dodajemy jeszcze czekoladę i pianę z białek .Pieczemy w formię natłuszczonej i wysypanej mąką 60 minut w 180 st - 15 minut po wsadzeniu robimy nacięcia nożem , jeszcze tylko posypujemy orzechami i ozdabiamy i pieczemy dalej po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i niech sobie stygnie a my gorzką czekoladę rozpuszczamy na parze z łyżeczką oleju i mieszamy , ciepłą polewamy chłodne ciasto.

Komentarze

  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Czekolada i orzechy! Pyszności!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    KLEO

    mniam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    co za pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !