Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewana papryka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 4 sztuki
fasola czerwona 1 puszka
natka pietruszki 2 łyżki
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
oliwa
sól
pieprz
chili Prymat
pomidory krojone z puszki 1/2 puszki
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki
ser żółty 1 (tarty)
ryż 2 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana papryka

Cebulę posiekać, czosnek drobno pokroić. Na patelni rozgrzać nieco oliwy. Wrzucić cebulę, czosnek, kminek i smażyć około 4 minut. W misce wymieszać odsączoną fasolkę, ryż, usmażoną cebulę, natkę pietruszk, pomidoryi i ser. Doprawić do smaku. Z każdej papryki odkroić wierzch. Ze środka usunąć pestki. Farsz nakąłdać ciasno do środka. Ułożyć pionowo w naczyniu żaroodpornym. Piec w temp. 190 C do momentu kiedy na papryce zaczną tworzyć się pęcherze - około 40 minut
Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 01.04.2011 09:27
smaczna
agata1722
agata1722 01.04.2011 00:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak