Sposób przygotowania

Słoninę pokroić w słupki,włożyć na 20 minut do zamrażalnika.Czosnek obrać,rozgnieść.Mięso umyć,osuszyć,lekko rozbić z wierzchu.Naszpikować słoniną,natrzeć czosnkiem,oprószyć solą,pieprzem i cząbrem.Seler,cebulę i marchew obrać,umyć,osuszyć,pokroić na kawałki.Olej i masło rozgrzać w brytfannie.Włożyć mięso,zrumienić,podlać winem i kilkoma łyżkami wody.Dodać warzywa,dusić 1,5 godziny.W razie potrzeby podlewać wodą.Mięso przełożyć na talerz,trzymać w cieple.Sos z duszenia zmiksować razem z jagodami,przyprawić pieprzem.Mięso pokroić w plastry,podawać z sosem i makaronem.Smacznego!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !