Sposób przygotowania

Truskawki umyć, odsączyć i usunąć szypułki,pokroić na połówki i przełożyć do żaroodpornego naczynia.
Białka oddzielić od żółtek, i ubić z 3 łyżkami cukru pudru i cukrem wanilinowym, dodać żółtka, mąkę i bardzo delikatnie wymieszać.
Masę wylać na truskawki. Piec w 170 stopniach do zrumienienia. Po upieczeniu posypać pozostałym cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Zapomniałam napisać, ze suchary kruszymy i posypujemy nimi truskawki:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    fajny deser!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    super zapiekanka
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    świetny pomysł!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    mniam, pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !