Sposób przygotowania

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na łyżce oleju. Bułkę moczyć w mleku przez ok. 10 minut, po czym dokładnie odcisnąć. Wymieszać z mięsem, jajkiem, cebulą, dodać sól i pieprz, dokładnie wyrobić. Formować małe kulki i smażyć w głębokim rondlu zanurzone w tłuszczu na złoty kolor.
Aby przyrządzić sos, rozpuścić masło, dodać musztardę, stopniowo dodawać śmietanę. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać z koperkiem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    darek6

    ale trudna nazwa, tegp dania:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zośka1

    ooooooooooo ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !