Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przecisnąć przez praskę, wystudzić. Na stolnice przesiać mąkę, dodać masło, posiekać. Następnie wsypać cukier puder, orzechy, ziemniaki, cukier waniliowy, wyrobić ciasto, rozwałkować, pokroić na kwadraty. Każdy kwadrat posmarować marmoladą i złożyć na pół. Ułożyć na przygotowanej blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni na złoty kolor.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Najs
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapowiadają się naprawdę fajnie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !