Sposób przygotowania

Jajka ubij na puch i dodaj mąkę ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto wylej na prostokątną formę wyłożoną papierem i piecz ok 5 min w uprzednio nagrzanym piekarniku do 200 stopni.

Gotowe ciasto pokrusz i dodaj do niego masło, koniak oraz dżem morelowy, wszystko dokładnie wymieszaj mikserem. Z masy formuj kuleczki, ułóż je na talerzu i włóż do lodówki.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, dodaj olej, mielone migdały i cały czas mieszaj.

Kuleczki zanurz w polewie czekoladowej i włóż ponownie do lodówki na godzinkę.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !