Sposób przygotowania

Zagotuj wodę z margaryną, dodaj mąkę i cały czas mieszaj aż zgęstnieje, odstaw do przestygnięcia. Do masy wbijaj po jednym jajku cały czas mieszając. Ciasto przełóż do szprycy i wyciskaj na blachę pierścienie. Piecz je w nagrzanym piekarniku do 200 stopni prze z30 min.

Posiekane orzechy upraż na gorącej, suchej patelni. Żelatynę namocz w małej ilości zimnej wody. Orzechy zagotuj z mlekiem,po czym zdejmij rondel z ognia.

Dodaj żelatynę i ubite żółtka z cukrem oraz bitą śmietanę. Wszystko delikatnie mieszaj. Krem schłodź w lodówce.
Pierścienie przetnij na pół, napełni kremem dolną część i przykryj górną częścią.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i polej gotowe pierścienie.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !