Sposób przygotowania

Do twarogu dodaj 1/3 szklanki cukru, pół soku wyciśniętego z cytryny, całość utrzyj mikserem na gładką masę. Śmietanę ubij na sztywno i dodaj do twarogu.

Jagody zmiksuj z pozostałym cukrem i połową soku z cytryny.
Na podłużną formę rozprowadź 4 łyżki masy twarogowej, a następnie 2 łyżki masy jagodowej. Czynności powtarzaj. Keks włóż do zamrażarki na 20 min.

Herbatniki pokrusz i wymieszaj z rozpuszczonym masłem. Masę rozsmaruj na wierzchu keksu i ponownie włóż do zamrażarki na 6 godzin.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !