Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno,dodać cukier i dalej ubijać.Ubite białka podzielić na dwie części.Do pierwszej części dodać wszystkie żółtka,mąkę,cukier waniliowy i proszek do pieczenia.Do drugiej części dodać mąkę ziemniaczaną,cukier waniliowy,i proszek do pieczenia.Powstały dwa ciasta:białe i żółte.Żółte ciasto wlewamy na spód i posypujemy naturalną,prawdziwą kawą(cienko).Następnie na przemian kładziemy ciasto białe i żółte.Wstawić do piekarnika piec około 35 minut w temperaturze 170 stopni.Upiec biszkopt z czterech jajek z dwoma łyżkami kawy.Masa:Utrzeć margarynę z dżemem wiśniowym,wyłożyć na placek,następnie przykryć upieczonym biszkoptem.Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    ekstra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    fajne;]
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !