Sposób przygotowania

Przygotować ciasto drożdżowe z 1/2 kg mąki, pozostawić do wyrośnięcia.
Mięso opłukać, pokroić na kawałki i zesmażyć z przyprawami. to samo zrobić z pieczarkami. Następnie mięso zmielić i połączyć z grzybami.
Wyrośnięte ciasto drożdżowe rozwałkować i wykrawać z niego dużą szklanką koła, które w 3 miejscach nacinamy.
Układamy farsz i sklejamy mieszki. Całość smarujemy rozmąconym jajem i pieczemy w temp. ok.150 stopni przez ok. 30 min. do zrumienienia.
Podawać z białym sosem np. śmietanowo-ziołowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Apetyczny, zachęcający do zrobienia przepis.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    super pomysł
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    ciekawy przepis:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    świetny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Bardzo fajny pomysł.Rozki bez sosu moim zdaniem beda tez smacznym dodatkiem do czerwonego barszczu :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Na pewno, muszę spróbować.
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    podoba mi się :)
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    super przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    super danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Rewelacja na talerzu :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !