Sposób przygotowania

Szatkujemy kapustę, solimy, mieszamy i odstawiamy na około pół godziny. Po tym czasie odciskamy bardzo mocno sok który puściła kapusta. Dodajemy mięso mielone, woreczek ugotowanego ryżu ( ryż ugotowac wczesniej wg przepisu na opakowaniu). Następnie dodawać 3/4 szkl kaszki manny, łyżeczki 2 koncentratu, 3 łyzki bułki tartej, jajka. Wszystko razem dobrze mieszamy. Przyprawiamy solę pieprzem, papryką i dobrze wszystko wymieszać. Następnie formujemy podłużne kotlety i lekko obtaczamy je w bułce tartej. Podsmażamy z obu stron tak żeby sie zrumieniły. Po usmażeniu układamy w garnku ( aby nie przywarły do dna wykładamy na dno liście kapusty). W innym garnku przygotowujemy zalewę.
Zalewa: Około 2 litry wody zagotowujemy z kostkami rosołowymi. Na patelni i pozostałym na niej tłuszczu podsmażamy chwilkę około 2 łyżki koncentratu. Dorzucamy koncentrak do buliony i przyprawiamy do smaku kucharkiem, maggi, pieprzem, papryką, majerankiem. Zalewamy gołąbki zalewą i wszystko dusimy około 45 minut. SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Wpraszam się na obiad:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    super gołąbeczki :)warto wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    ale pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !