Sposób przygotowania

Żółtka utrzyj z połową cukru, połącz z obiema mąkami wymieszanymi z proszkiem do pieczenia i kakao. Białka ubij na sztywno dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj.
Ciasto wylej na blachę wyłożoną papierem i piecz ok 15 min w 200 stopniach. Przełóż na ściereczkę i zwiń.

Żelatynę rozpuść w ciepłej wodzie. Gruszki obierz i potni na kawałeczki, skrop sokiem z cytryny. Śmietanę ubij z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym, połącz z żelatyną. Ciasto rozwiń posmaruj śmietaną (1/3 odłóż), posyp gruszkami i zwiń. Roladę posmaruj resztą kremu i posyp kawałkami czekolady i cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !