Sposób przygotowania

Biszkopt:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i ubijać aż do otrzymania kremowej puszystej masy. Dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Masa:
Schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania wlewamy schłodzoną galaretkę rozpuszczoną w 0,5 litra gorącej wody i mieszamy z pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami (najlepiej z puszki). Masę wlewamy na upieczony biszkopt układamy winogron i wstawiamy do lodówki aż stężeje. Potem zalewamy galaretką o smaku agrestowym przygotowaną według przepisu na opakowaniu i ponownie schładzamy w lodówce.
Temperatura pieczenia biszkoptu: 180C
Czas pieczenia: 20-30 minut

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Uwielbiam takie lekkie ciacha!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    też bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Ciasto wygląda bardzo apetycznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam takie :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniammm
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    takie ciasta są najlepsze
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    Wygląda ciekawie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !