Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuścić w 1 l wrzącej wody, ostudzić
Ciasto: Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno, dodać cukier puder j jeszcze przez chwilę ubijać, dodać żółtka. Mąkę przesiać z proszkiem i delikatnie połączyć z masa jajeczną. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 20-25 minut.
Krem: Budyń przygotować wg przepisu na opakowaniu z dodatkiem mąki i cukru, ostudzić. Masło utrzeć na puszysto i stopniowo dodawać zimny budyń. Krem rozsmarować na biszkopcie. Na kremie rozłożyć pokrojone w plasterki truskawki, tak, aby zachodziły na siebie. Zalać gęstniejącą Galaretką, schłodzić.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !