Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zimny torcik

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń waniliowy 3 szt
żółtko jajek 4 szt
mleko 3 szklanki
cukier 3/4 szklanki
cukier waniliowy 1 szt
margaryna 1/2 szt
Biszkopty 15 dag
galaretka zielona 1 szt
galaretka czerwona 1 szt
banan 1 szt
pomarańcza 1 szt
rodzynki 1/2 szklanki
kakao 2 lyzki
galaretka żółta 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: zimny torcik

utrzec zoltka z cukrem i cukrem waniliowym
w innym naczyniu wymieszac budynie z mlekiem
wlac do utartych zoltek
mieszajac gotowac
odstawic i wystudzic
utrzec margaryne i nie przerywajac ucierania dodawac po lyzc zimnej masy
polowe kremu przelozyc do tortownicy
do drugiej czesci dodac kakao i dobrze wymieszac
mase kakaowa nalozyc na biala
biszkopty wlozyc w mase na sztorc
miedzy biszkoptami ulozyc owoce
zalac jedna z galaretek
gdy zastygnie wylac po koleji nastepne innego koloru

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 22.04.2013 14:44
super taki torcik
dorotka0000025 16.04.2013 20:14
polecam do wyprobowania moj przepis
Krystyna32 22.02.2013 16:37
super
motomaniak 20.12.2011 13:16
swietny
dorotka0000025 01.12.2011 09:44
dziekuje
Magdalena1110 18.08.2011 07:12
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak