Sposób przygotowania

Jaja ubić z cukrem na pulchną masę. Dodać mąkę, podgrzane mleko, sól i drożdże, zarobić ciast. Pod koniec dodać olej i jeszcze raz zamieszać. Ciasto odstawić do wyrośnięcia na ok. 2 godz.
Po wyrośnięciu formować kluski i pozostawić jeszcze na ok. 15-20 min.
Do garnka nalać wody ok 1/3 wysokości, położyć specjalne sitko i układać kluski. Przykryć pokrywką i gotować przez ok 5-7 min.
Ugotowane kluski polewać przygotowana wcześniej polewą czekoladową (przepis dostępny w mojej księdze przepisów).

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Uwielbiam te kluchy na parze !!!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Moje dzieciaki też za nimi przepadają:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pyszne:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Przyznaję, że w takim wydaniu kluchów na parze jeszcze nie jadłam. Wyglądają pysznie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    często jadam z jagodami ale te wyglądają bardzo apetycznie i muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    świetne
  • 1
    dscf4893-2
    Opublikowano

    adelajda

    to danie dla mojego męża
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    uwielbiam pampuchy, ale... najbardziej z gulaszem :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !