Sposób przygotowania

Żeberka umyć,osuszyć,pokroić na pojedyncze kosteczki.Wymieszać w naczyniu żaroodpornym dżem,keczup,sól i zmiażdżony czosnek.Włożyć pokrojone żeberka,dokładnie wymieszać,aby sos oblepił mięso.Odstawić na 30 minut.Piec przykryte przez 60 minut w piekarniku w temperaturze 160 stopni,polewając od czasu do czasu sosem.Zwiększyć temperaturę do 200 stopni,odkryć i piec jeszcze około 20 minut.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    warte wypróbowania
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ciekawe połączenie-warto spróbować :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !