Sposób przygotowania

Twaróg rozgnieść drewnianym widelcem na zimnej teflonowej patelni. Włączyć niewielki gaz - smażyć twaróg, aż się rozpuści (cały czas mieszając). Wsypać sodę i kminek (uwaga - pieni się). Smażyć jeszcze przez 5 - 10 minut (im dłużej smażymy, tym ser wychodzi twardszy - bardziej zbliżony do żółtego). Zdejmujemy patelnię z ognia, czekamy 1 minutę i wlewamy żółtko. Energicznie mieszamy. Przelewamy ser do opłukanego zimną wodą pojemniczka i po ostygnięciu wkładamy do lodówki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ładne zdjęcie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo ładnie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !