Sposób przygotowania

Mięso myjemy wkładamy do zimnej wody i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu ok 2 godzin.Do półmiękkiego mięsa dodajemy obraną i umytą włoszczyznę i gotujemy razem do miękkości.Mięso wyjmujemy z wywaru a gdy przestygnie obieramy z kości i kroimy w kostkę a włoszczyznę kroimy w plastry.Wywar przecedzamy dodajemy do niego koncentrat czosnek roztarty z solą i gotujemy.Zelatynę moczymy w małej ilości wody by napęczniała i dodajemy do wywaru.Do kubków nakładamy po plasterku jajka,groszek i krązek włoszczyzny.Zalewamy małą ilością galarety,gdy stężeje dodajemy mięso i troszkę warzyw i powtórnie zalewamy tężejącą galaretą.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !