Liczy się dobry Smak

Sposób przygotowania

Karkówkę kroimy na grube plastry, mocno obsypujemy przyprawami( oregano, papryka, kuchrek, pieprz ziołowy), dodajemy miód i czosnek. Wcieramy przyprawy w mięso i odstawiamy na około 15 minut.Szakujemy kapuste i mieczamy ję z kucharkiem i pieprzem czarnym. Marchewki i pietruszkę obieramy i trzemy na tarce z grubymi oczkami. Siekamy cebylę. Następnie mięso podsmażamy na patelni z obu stron. Podlewamy szklanką bulionu ( 1 kostkę rosołową zalewamy wrzącą wodą ). Przykrywamy i chwilkę podduszamy. Wywar odlewamy do osobnego garnka na sos. Mięso pozostawiamy na pateli, wlewamy na patelnię olej, wrzucamy cebulę, marchewki i pietruszkę. Mieszając podsmażamy. Gdy warzywa troszke się zrumienią dodajemy kapustę. ( Jeśli cała się nie zmieści od razu to czekamy, aż sie zmorzy i wtedy dodajemy nastepną część). Dusimy karkówke z kapustą przez około pół godziny od czasu do czasu mieszając.
Sos:
Do wywaru odlanego na sos dodajemy 1 szklankę wody. Gdy sie zagotuje dodajemy 1/3 szkl wody roznieszanej z 1 łyżką mąki. jeśli trzeba doprawiamy jeszcze solą. Podajemy np z ziemniakami. SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    lubimy kapustkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !