Sposób przygotowania

Szynkę zalać marynatą przygotowaną z wina, cebuli pokrojonej w plastry, liści laurowych, pieprzu i ziela angielskiego. Marynować 2 dni, kilka razy obracając. Po wyjęciu z marynaty szynkę osuszyć, ponacinać w kratkę. Olej wlać brytfanki, włożyć szynkę. Piec około 2 godzin w temperaturze 180˚C.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pyszne mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    podoba mi się ten przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !