Sposób przygotowania

Bakalie wymieszać z wódką, odstawić. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem na puch, dodać cukier waniliowy. Ciągle miksując wbijać do masła po 1 jajku. Następnie dodawać stopniowo mąkę z proszkiem, wlać mleko. Ubijać jeszcze przez 30 sekund. Odłożyć mikser. Bakalie wymieszać z mąką, wrzucić do ciasta, wymieszać łyżką. Wlać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 60 minut. Wyjąć z formy, ostudzić i zawinąć w folię spożywczą. Najlepiej smakuje następnego dnia i później :)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Pięknie wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    zawsze unikałam keksu jak ognia ale muszę przyznać, że taki ładny rzadko się widuje ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    robię keksy ale takie jeszcze nie robiłam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !