Sposób przygotowania

Kapustę lekko przepłukać pod bieżącą wodą przełożyć do naczynia, zalać do połowy wodą i gotować ok.15 minut . W Tym czasie sporządzamy zasmażkę- rozgrzać w rondelku tłuszcz, dodać mąkę i przegotować ale nie doprowadzać do zbrązowienia, podlać wodą i przegotować. Zasmażka powinna być konsystencji lejącego budyniu. Połączyć zasmażkę z odcedzoną kapustą i przyprawić do smaku pieprzem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !