Sposób przygotowania

Na stolnicę przesiać obie mąki, dodać jajka, szczyptę soli, wyrobić ciasto dodając 1 szkl ciepłej wody. Rozwałkować, pokroić na łazanki, ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy, odcedzić. Poszatkowaną kapustę włożyć do wrzącej wody, dodać sól i ugotować do miękkości, odcedzić. Na patelni rozgrzać masło, wsypać posiekaną cebulę i zeszklić. Następnie dodać pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć do odparowania płynu. Wymieszać z osączoną kapustą i łazankami, przyprawić do smaku. Polać stopionym boczkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Apetyczne danie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    brzmi smacznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Muszą być smaczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !