Sposób przygotowania

Mąkę przesiać do miski pokruszyć drożdże.200 ml. mleka podgrzać połączyć z 4 łyżkami cukru,wlać do drożdży.Odstawić do wyrośnięcia.Dodać 6 łyżek miękkiego tłuszczu,jajka i skórkę z cytryny-wyrobić ciasto.Odstawić na 30 min. do wyrośnięcia.Ciasto ponownie wyrobić uformować wałek pokroić na porcje do środka każdej porcji wkładać kostkę czekolady .Układać dość ciasno w formie.Zostawić do wyrośnięcia.50 ml. mleka podgrzać z resztą tłuszczu i cukrem polać bułeczki.Piec 20 min. w 200 stopniach.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    świetne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    na pewno by mi smakowały
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !