Sposób przygotowania

Pierś ugotować z jarzynami, zielem i liściem laurowym. Wywar przecedzić. Dodać do niego brukselki, ugotować je do miękkości. Wlać koncentrat, zagotować, doprawić maggi i pieprzem. Jarzyny (oprócz brukselki) i pierś zmielić, dodać odrobinę pieprzu i jajko. Wyrobić masę. Formować z niej klopsiki, ugotować je na parze (są bardzo delikatne, należy uważać, aby się nie porozpadały). Podawać z zupą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Masz pomysły- fajna i pięknie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    bardzo ciekawy przepis,apetycznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    super! strasznie mi sie podoba i chyba mozna ja jesc na Dukanie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    super przepis
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    sztuka stworzyć tak piękny kolor...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    te kluseczki na parze muszą być pyszne, a w połączeniu z pomidorową to już niebo w gębie...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !