Sposób przygotowania

Masło roztopić w rondelku, wystudzić. Z pomarańczy zetrzeć skórkę, a sok wycisnąć. Do miski wbić jajka, dodać cukier i wszystko razem miksować kilka minut. Następnie dodać mleko, sok pomarańczowy, skórkę pomarańczową i tłuszcz, zmiksować. Do miski z mokrymi składnikami przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Do połowy ciasta wsypać kakao, wymieszać. Do formy muffinkowej nałożyć łyżkę jasnego ciasta, następnie włożyć suszoną śliwkę i przykryć kakaowym ciastem. Włożyć do nagrzanego do temp 180 stopni piekarnika i piec około 20 minut. Następnie wystudzić i polukrować.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    wspaniałe...:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    moje ulubione
  • 3
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    domowe! prawdziwe! do polecenia !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    świetne połączenie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowite.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    ależ apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !