Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w ciescie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 1|2 kg
ciasto francuskie 1 opakowanie
olej 2 łyżki
sok z cytryny 1|2 szt.
jajko 1 szt.
masło 2 łyzki
pieczarki 30 dag
posiekana pietruszka 2 łyżki
migdały 1 garście
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w ciescie

Rybę skrapiamy sokiem z cytryny,przyprawiamy odstawiamy na 1 godz,zawijamy w posmarowaną olejem folię aluminiową,pieczemy około 20 min w 180 stopniach.pieczarki kroimy w plasterki i z cebulą smażymy na maśle,wsypujemy natkę.Z ciasta wykrawamy mniejszy i większy kawałek ryby,łososia kroimy i układamy tak jak najdokładniej pokryć mniejszy kawałek ciasta,pieczarkami uzupełniamy braki,przykrywamy większym kawałkiem,zlepiamy brzegi,z migdałów robimy łuski,smarujemy rozkłóconym jajkiem,pieczemy 20 min w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 29.03.2011 18:00
paluszki lizać
Ewelina45 27.03.2011 22:02
super
Ewelina45 27.03.2011 22:02
super
Ewelina45 27.03.2011 22:02
super
Ewelina45 27.03.2011 22:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak