Sposób przygotowania

SKŁADNIKI OD 1-6 SĄ NA CIASTO.
SKŁADNIKI OD 7-11 SĄ NA KREM.

Żółtka dobrze utrzeć z cukrem pudrem. Dodać zmielone orzechy, tartą bułkę i pianę ubitą z białek, wymieszać. Wylać na płaską blachę wysmarowaną masłem i upiec. Po upieczeniu wyłożyć na placek konfiturę, od razu zawinąć go w rulon, podzielić na 3 części i ułożyć na kształt gałęzi.
Do naczynia ustawionego na garnku z gotującą się wodą wbić jajko i ubijać je z cukrem pudrem, a gdy zacznie gęstnieć, dodać czekoladę, odstawić garnek z ognia i jeszcze chwilę mieszać. Utrzeć masło i połączyć z wystudzoną masą czekoladową. Pokryć ciasto kremem, widelcem zaznaczyć linie imitujące korę i oprószyć mielonymi migdałami lub orzechami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !