Sposób przygotowania

Płaty ciasta francuskiego rozmrozić. Lekko podsypać mąką pszenną i rozwałkować na grubość około 5 mm. Pokroić na średniej wielkości kwadraty.

W misce utrzeć masło z cukrem pudrem. Dodać żółtko, twaróg oraz sok z cytryny. Utrzeć na gładką masę.

Każdy kwadrat ciasta francuskiego posmarować roztrzepanym jajkiem, ułożyć na nim po porcji masy twarogowej, złożyć na połowę i zlepić brzegi formułując rożek. Po wierzchu ponownie posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać kryształkami cukru. Piec przez 10 minut w temperaturze 200°C.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    wyglądają wyśmienicie!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    I są pyszne, a co najważniejsze ich przygotowanie nie wymaga dużo czasu:)
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    apetyczne:) mam ochote na takie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    pyszności:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    pyszne zapewne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    w sam raz do popołudniowej kawy:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    apetyczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    ależ pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pyszniutkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !