Sposób przygotowania

Masło ucierać z cukrem pudrem dodając stopniowo żółtka. Następnie wsypać kleik ryżowy wymieszany z proszkiem do pieczenia i orzechami. Pod koniec dodać aromat i sztywno ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać. Z ciasta formować kulki, układać na przygotowaną blaszkę, na środku palcem wyciskać dołek i piec w temp 180 stopni na złoty kolor. Po upieczeniu do dołeczków wkładać powidła śliwkowe.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    interesujący przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    a możesz polecić jakiś kleik? tyle ich jest że nie wiem, który będzie do tych ciasteczek najlepszy a mam na nie straszną ochote :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajne te ciasteczka też robiłam podobne;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Uwielbiam je
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    pipi765

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    pipi765

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !