Sposób przygotowania

Cukinię myjemy odcinamy końce i ścieramy ze skórką na tarce o dużych oczkach,solimy i odstawiamy aby puściła sok.Pomidory płuczemy i kroimy na duże części,cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki i razem mieszamy w miseczce ,dodajemy oliwki,doprawiamy solą i pieprzem i skrapiamy oliwą i octem,mieszamy dokładnie.Czosnek obieramy przeciskamy przez praskę dodajemy do jogurtu i mieszamy.Cukinię dobrze odciskamy łączymy ją z jajkiem,bułką tartą miętą i serem,przyprawiamy pieprzem.Na rozgrzaną patelnie nakładamy łyżką ciasto ,smażymy na złoty kolor z oby dwóch stron.Podajemy z sałatką polaną jogurtem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !