Sposób przygotowania

Mleko podgrzać,roztopić masło, pokruszyć drożdże, dodać trochę mąki aby uzyskać jednolity zacier, zostawić na tak długo aż podrośnie. Wsypać mąkę do miski dodać zacier, ubite z cukrem jajka, roztopione masło, resztę mleka. Ciasto wyrabiać tak długo aż pojawia się pęcherzyki powietrza. Wstawić do ciepłego miejsca, aby podwoiło swoją objętość. Wałkować na stolnicy ciąć 1 cm placki, na środku placków nakładamy marmoladę pomieszaną z powidłami i formujemy kółeczka. Układamy na stolnicy aby ponownie urosły, następnie smażymy w głębokim oleju.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    smaku domowych krepli nic nie zastąpi,super przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    fajne pączusie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !