Sposób przygotowania

Śledzie moczymy przez 2 godziny w zimnej wodzie. Osączamy, kroimy w paski o szerokości ok. 1,5 cm. Cebulę kroimy w pół-plasterki. W garnku zagotowujemy wodę (ok. 1 l), dodajemy ocet, liście, ziele i cukier. Doprowadzamy do wrzenia, wsypujemy cebulę i gotujemy ją przez 1 minutę, przecedzamy. Pozostawiamy cebulę do ostygnięcia, następnie łączymy ją z koncentratem pomidorowym i pieprzem. Cebulę mieszamy ze śledziami i odstawiamy wszystko do lodówki (najlepiej na noc).

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Ciekawe połączenie walorów smakowych:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    zawsze jakaś odmiana od śledzi w...oleju :))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Chyba takie sledziki moja rodzina lubi najbardziej

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !